Kimliğinizi Belli Etmeden Sörf Yapın

Bugünkü anlatacağım faydalı sitemiz "Anonymouse.org". Son zamanlarda azıtan telekoma karşı en etkili sitelerden biri. Ekşisözlük'le başlayan site kapatma furyası daha sonra Youtube'la devam etti ve şimdi de Wordpress. İnsanlar düşüncelerini rahatça ifade edemesinler diye ne yapacaklarını, nereyi kapatacaklarını bilemediler.

İşte böyle sinir ve kısıtlanmış bir internet ortamında rahatça gezebilmek için var Anonymouse.org. Sadece yasaklanmış sitelere girmek için değil, eğer bağlandığınız yerin bilinmesini istemiyorsanız, ip'nizin görünmesini istemiyorsanız, yani kısacası tamamen kimlik bilgilerinden arınmış bir biçimde özgürce sörf yapmak istiyorsanız bu siteden yardım alabilirsiniz. Siteyi açtığınızda çıkan link ekranına girmek istediğiniz adresi yazdığınız zaman o siteye artık kimlik bilgileriniz olmadan giriş yapıyorsunuz Doğal olarak bağlandığınız yer, ip adresi gibi bilgiler olmayınca telekomun yasaklamaları da iptal olmuş oluyor.

Aynı şekilde sitede bir de AnonEmail mevcut ki bu da mail alıcısının gönderenin kimlik bilgilerini görmemesini sağlıyor. Fakat mail'i girdikten sonra 12 saat içinde rastgele bir zaman diliminde yolluyorlar güvenlik sebebiyle. O yüzden AnonEmail de denemeye değer diye düşünüyorum.

İlgili siteye aşağıdaki resme tıklayarak ulaşabilirsiniz. Özgürce sörf yapmak için..

Image Hosted by ImageShack.us

blog comments powered by Disqus