Nedir Bu Foton Kuşağı?

Foton kuşağı bir inanışa göre güneş sistemimizin yakın zaman içinde kozmik bir radyasyon içeren dev bir çemberin içinden geçmesidir. Bu inanışa göre bu geçiş gerçekleşirken 3-4 gün boyunca tamamen karanlık veya aydınlık olacak, elektronik hiçbir alet çalışmayacak, insan DNA'sı bu geçişte radyasyon yüzünden değişecek, insanlığın uyanışı gerçekleşecek, bilinç açılacak, psişik güçler kazanacağız ve insan formu değişecek. Şimdi bu konuyu biraz irdeleyip sağdan soldan derlediklerimi paylaşmak istiyorum.

Pleiades Yıldız KümesiEn basit anlatımıyla "foton kuşağı" şöyle gerçekleşmektedir. Samanyolu galaksisinde Pleiades (Ülker) isimli bir yıldız kümesi bulunmaktadır ve bu küme Samanyolu Galaksi'sinin merkezini oluşturmaktadır (yani bir çeşit supermassive black hole). Bu merkezdeki kara delik içine madde çektikçe dışarı foton ışığı yollamaktadır ve bu fotonlar bir şekilde kutuplaşarak "foton kuşağı" adını verdiğimiz çemberi oluşturmaktadır. Bu olay sonucunda kuvvetli bir radyoaktivite oluşmaktadır. Şimdi gelelim inanışımıza:

Bizim de bu kara deliğe doğru çekilirken bu çemberin içinden geçeceğimiz (2012 yılında) ve bu geçiş sırasında yukarıda anlattığım olayların gerçekleşmesi durumu...Nasıl gözüküyor? Daha çok insanoğlunun bilmediği bir olaya umutlarını yüklemesi gibi. "Büyük Uyanış".

Bu iddia ilk önce 1992 yılı diye ortaya atılmış. 1992 yılında bir şey olmadığında "Daha geçmedik 5 Mayıs 1997 olsun" şeklinde değiştirilmiş. O zaman da bir şey olmayınca biraz daha ileri bir tarihe (Mayaların Marduk'la buluşmasıyla kesiştirerek) 2012 demişler. Tabi bunu söyleyen bilim adamları değil boş beleş hurafeciler. Bilim adamları tabi ki bir foton kuşağından geçeceğimizi biliyorlar ve söylüyorlar. Hatta bu her 11,000 yılda bir zaten gerçekleşen bir şey. Ama tabi zamane popüler kültürü saldıracak yer arıyor ve o yüzden bu olayı dramatikleştirmeye çok meraklı.

Şimdi de bu inanışı çürüten savlara bakalım:

  • Bir kere en başta bilim adamları asla böyle psişik ve paranormal bir durumdan bahsetmiyor. Öyle bir durum olsaydı elbette ki bahsederlerdi
  • Dünya Pleiades'e doğru çekilmiyor aksine ondan uzaklaşıyor
  • Bu foton kuşağı sonucunda büyük bir radyoaktivite gerçekleşecek elbette fakat bu kadar uzaklıktan dünyada felaketlere yol açacak, insan DNA'sını ve formunu değiştirecek, insan bilincini açacak düzeyde değil (Ayrıca radyoaktivite insan bilincini açsaydı Çernobil faciası değil Çernobil Uyanışı demez miydik? Karadeniz ve çevresindeki insanların psişik güçleri olmaz mıydı?)
Bütün bilimin bildiği bu foton kuşağı olayını böyle süsleyip püsleyip insanlara umut aşılamak kimin fikri bilmiyorum ama bu büyük astronomik olay sonucu bu şekilde insanüstü olaylar gerçekleşmeyeceği bariz kesin. O yüzden bence 2012'de bir gün ilginç bir hisle uyanıp doğaüstü şeylerle karşılaşacağımız fikrini şimdilik bir rafa kaldıralım bence. Mühim olan psişik olmak değil insan olmak efendim..


Kaynaklar: http://en.wikipedia.org/wiki/Photon_belt
http://www.straightdope.com/classics/a4_042.html
http://www.skepticwiki.org/index.php/Photon_Belt
http://www.salemctr.com/photon/center5b.html
http://www.salemctr.com/photon.html
http://www.salemctr.com/photon/center5a.html

blog comments powered by Disqus